Organizadores:
Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals «Espai, Poder i Cultura». Universitat de Lleida.
Tipo de actividad:
Congreso, jornada, encuentro
Fecha límite de solicitud:
Martes, 18 abril, 2023
Descripción: 
El próximo 18 de abril a las 17:00 horas se celebra la sesión 8 de la 3ª edición de los seminarios virtuales «III Connecta amb l'Edat Mitjana», organizados por el Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals «Espai, Poder i Cultura» de la Universitat de Lleida.

El seminario lleva por título «Exercint el poder a la Catalunya Carolíngia» y será impartido por Sergi Tella (Universitat de Lleida).

Más información en su página web: https://www.medieval.udl.cat/en/activities/Virtual-events/
Ciudad: 
Lleida
País: 
España
Fecha de inicio: 
Martes, 18 abril, 2023
Fecha de finalización: 
Martes, 18 abril, 2023
Dirección postal completa: 
Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals «Espai, Poder i Cultura»
Universitat de Lleida
Pl. de Víctor Siurana, 1
25003 Lleida
Correo electrónico: 
Materias de especialidad: 
Información adicional: 
Resum: Ja han passat diverses dècades des que Ramon d'Abadal va escriure les seves obres de referència sobre la Catalunya carolíngia. Des de llavors, s'han produït notables avenços en el coneixement que tenim sobre com era la Catalunya dels segles VIII a X. No obstant això, els seus plantejaments sobre el procés de conquesta i l'establiment de l'autoritat carolíngia sobre aquest territori segueixen sent majoritàriament acceptats, tot i que amb certs matisos. En aquest seminari es presentaran els resultats parcials d'una tesi doctoral que neix de la voluntat d'actualitzar la visió d'aquest procés a la llum dels desenvolupaments historiogràfics que s'han produït en les darreres dècades, a més d’explorar els elements fonamentals que s'han tingut en compte per plantejar aquesta nova formulació de s’exercia el poder als comtats catalans des de la conquesta franca a l’any 888.
13/04/2023 Congresos y cursos