Monserrat Casacuberta

Nombre: 
Monserrat
Apellidos: 
Casacuberta
Categoría profesional: 
Lectrice de catalan
Hispanista Emérito: 
No
Materias de especialidad: 
Departamento/Centro: 
Département Espagnol, UFR Langues et cultures étrangères et régionales, Université de Rennes II, Haute Bretagne [ver información del centro]
País: 
Francia
Trabajos publicados: 
«L'Hospitalet, una ciutat i moltes llengües. Aproximació a una gestió de la diversitat lingüística» (en colaboración con Gemma Vazquez), en: Quaderns d'estudi 20: Aportacions al voltant de la immigració estrangera a l'Hospitalet. Centre d'Estudis de l'Hospitalet CELH, 2008.

«Fòrum de les llengües de Lloret de Mar. Una iniciativa en pro de la gestió de la diversitat lingüística local» (en colaboración con Francesca Cornellà), en: Llengua, interculturalitat i cohesió social (Langue, interculturalité et cohésion sociale). Collection Guix, n.º 341. Graó éditeurs, 2008.

«El procés d'adopció de la llengua catalana com a via de mobilitat social i d'adquisició dels drets de ciutadania. Els casos de l'Hospitalet de Llobregat i de Lloret de Mar», en: actas del IV Congreso sobre la Inmigración en Espaňa, 2004.

«La adopción del catalán en la nueva inmigración de Cataluña: los casos de l'Hospitalet de Llobregat y de Lloret de Mar», en: I Reunión Científica Internacional de Etnografía y Educación. Centro de Estudios Universitarios de Talavera de la Reina. Universidad de Castilla-La Mancha, 2004.

«L'emploi de la langue catalane parmi les immigrés d'établissement récent en Catalogne au regard des normes linguistiques implicites de la population autochtone: conséquences sociales», en: Colloque sur les Normes sociales et processus cognitifs. Département de Psychologie. Université de Poitiers, 2003.

Cours pratique de compréhension de lecture en cours. Formation pour professeurs de catalan à l'étranger. Journées internationales des professeurs de catalan à l'étranger. Vic, 2001. Publication interne, documents de travail. Generalitat de Catalunya.

«L'ensenyament de llengües minoritzades als adults. El cas del bretó comparat amb el del català al Principat de Catalunya», en: Colloque International de Catalanistique. Association Germanique de Catalanistes, Université de Münster, Alemania, 2000.

«L'ensenyament del català a la Universitat de Rennes. Resultat d'una enquesta als alumnes», en: coloquio de la Association Française des Catalanistes, ed. Abadia de Montserrat, 1999.
Hispanista: 
Si